Известие

Collapse
No announcement yet.

замръзващи дръжки врати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• замръзващи дръжки врати

Здравейте,
    как се справяте с този проблем на предните врати на 156. Замръзват ми бутоните за отваряне. Пръсках миналата година със спрейове разни - ефект не особен, даже имам чувството, че ми измиха и смазката отвъртре.... Мушкам се през задните врати и отвътре вратата се отваря без проблем. Моята ли е крива или си е общ проблем това?
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

И аз имах същия проблем тези дни-няма натискане на бутона.Реших го като пръснах със спринцовка малко антифриз в ключалката и покрай самия бутон,и за сега е ок!
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

WD-40.Това е решението.

Comment

Пръскал съм със всичката смазка която съм имал....ВД и какво ли още не.....ефекта траеше седмица две.....накрая разглобих всичко,почистих,измих и омаслих......муха да кацне ще отвори вратата.....вече 2 год. нямам никакви ядове
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
          Пръскал съм със всичката смазка която съм имал....ВД и какво ли още не.....ефекта траеше седмица две.....накрая разглобих всичко,почистих,измих и омаслих......муха да кацне ще отвори вратата.....вече 2 год. нямам никакви ядове
          Аз го почнах с WD-то, да се разкиснат. После яко с почистващ спрей и на финала, финно машинно масло с една малка спринцовка.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

аз го решавам с топла вода вряла сигорния начин )0.500 топла вода размръзва се
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin
            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Само гледай да не пръснеш врялата вода на стъклото, че ще стане авария. Братовчед ми с маркуча от градината на нагрятото лятото стъкло на Lancia kappa направо го сцепи

Май само гаражът помага или ако я завиваш ...
              Но и на колегите съветите могат да се пробват
              Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
              аз го решавам с топла вода вряла сигорния начин )0.500 топла вода размръзва се
              Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Изчистваш и с една спринцовка с чист спирт около бутона.
                При поледици аз например завивам леко бутона с вълнен парцал и нямам проблеми.
                Преди да си сложа алармата на 156 имах доста проблеми, не можех да отключа с ключа. Помня първата зима преди 4-ри години как бях на кафе и после не успях да вляза в колата, и се връщах за гореща вода...ех емоции.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Бутона на дръжката при 156-те е едно от гениалните неща в този модел на Алфа.
                  Човек може да си помисли че е проектирана за Алжир и пустинята на Судан.Дето няма дъжд и сняг.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

КОЛЕГИ има и друго лесно решение освен да се разглобява цялата врата ..механизми и други неща..като се отворите вратата където е палчето което я затваря има 1 болт ..маха се пръскате е WD40 и по този начин пръскате върху самия механизъм... и забравяте..ИЗПИТАНО!!!!!!!Доста време съм се мъчил и това е РЕШЕНИЕТО!

Comment

И аз почнах с wd ама нямаше особен ефект.
                      После си купих за 3.50лв от лидъл препарaт за рязмрязяване на ключалкина (sonax ) още вечерта намазах бутоните и раздвижих и до там с проблема повече не е замръзвало, а и по много малко върви тоя препарат предполагам ще имам за 2-3 зими

Comment

Ако се разглоби дръжката на бутона има О пръстен и обикновено той се прецаква във времето и след това влагата,мръсотията и студът довъшват нещата.Ако сте разглобили дръжката сменете го и няма да имате ядове поне 2-3 години.Аз си купих нови дръжки и всичко заспа.
                        CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                        Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Купи си ето това.
                          Вкарай накрайника и с въртеливи движения хубаво налей в ключалката, после хубаво налей в процепа около бутона.

Аз от три години нямам централно и аларма и работя само с ключа и гарантирам, че това работи.

НИКОГА НЕ СИПВАЙ ТОПЛА ВОДА.

"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Имам същото от картинката купувах го навремето от ОПЕТ преди еко да ги купат .....
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                              Имам същото от картинката купувах го навремето от ОПЕТ преди еко да ги купат .....
                              Последно го взех от Баумакс, но мисля, че и в Кауфланд го имаше.

NIGRIN.
                              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                              К.М.

Comment

Working...
                              X